Филми от 2021 година 🎦

Минаха няколко месеца от 2021 г. и все още излизат филми, които отговарят на времевите условия за наградите Оскар през април – странна ситуация, която ще игнорираме за целите на тази класация, която обхваща всичко дебютиращо през тази календарна година. Засега това са избраните от Esquire.com най-добри филми от 2021 година:

10. The Vigil | ужаси, мистерии, трилър

Мъж, който осигурява нощно наблюдение на починал член на бившата му православна еврейска общност, се озовава срещу зловреден субект, в дебюта на филма на режисьора Кийт Томас

9. Supernova | драма, романтичен

Сам и Тускър пътуват из Англия със стария си RV, за да посетят приятели, семейство и места от миналото си. Тъй като Тускър е бил диагностициран с деменция преди две години, времето им заедно е най-важното нещо, което имат.

8. Lapsis | драма, мистерии, скай-фай

Като се бори да издържа себе си и болния си по-малък брат, доставчикът Рей поема странна работа в странна нова сфера.

7. Night of the Kings (La nuit des rois) | драма, фентъзи

Млад мъж е изпратен в “Ла Мака”, затвор на Кот д’Ивоар в средата на гората, управлявана от неговите затворници. С изгряващата червена луна той е определен от шефа за новия „римлянин“ и трябва да разкаже история на останалите затворници.

6. Acasa, My Home | документален

В дивотата на природния парк Букурещ девет деца и техните родители са живели в перфектна хармония с природата в продължение на 20 години, докато не биват изгонени и принудени да се адаптират към живота в големия град.

5. The Dig | биографичен, драма, исторически

Археолог се впуска в исторически важните разкопки на Сътън Ху през 1938 година.

4. 17 Blocks | документален

Използвайки две десетилетия интимно домашно видео, историята на семейство Санфорд, чиято борба с пристрастяването и насилието с оръжие в крайна сметка води до пътуване на любов, загуба и приемане.

3. Saint Maud | драма, ужаси, мистерии

Благочестива медицинска сестра става опасно обсебена от спасяването на душата на умиращия си пациент.

2. A Glitch in the Matrix | документален

Създателят на документалния филм Родни Ашер се занимава с този въпрос “живеем ли в симулация?” със свидетелство, философски доказателства и научно обяснение в неговия отговор.

1. Identifying Features (Sin señas particulares) | драма

Майка пътува из Мексико в търсене на сина си, когото властите твърдят, че е починал при опит да премине границите на Съединените щати.


Още топ филми в различните жанрове

Leave a Reply

Your email address will not be published.