Филми по действителен случай 🎦

Тук сме събрали списък от най-добрите 10 филми по действителен случай на всички времена за Вас според предложенията на IMDB.com!

Приятно прекарване с избрания от Вас уникален филм по действителен случай:

1. Моят ляв крак (1989)

Кристи Браун, роден с церебрална парализа, се научава да рисува и пише с единствения си контролируем крайник – левия крак.

2. В името на Отца (1993)

Принудителното признание на мъж пред I.R.A. бомбардировките, които той не извърши, водят до затвора и на баща му. Английски адвокат се бори да ги освободи.

3. Убийство в Алкатраз (1995)

Нетърпелив и идеалистичен млад адвокат защитава затворник от Алкатраз, обвинен в убийството на свой съзатворник. Смекчаващите вината обстоятелства: клиентът му току-що е прекарал повече от три години в изолацията.

>

4. Списъкът на Шиндлер (1993)

В окупираната от Германия Полша по време на Втората световна война индустриалецът Оскар Шиндлер постепенно започва да се тревожи за своята еврейска работна сила, след като става свидетел на преследването им от нацистите.

5. Боецът (2010)

Базиран на историята на Мики Уорд, прохождащ боксьор, който се опитва да избяга от сянката на своя по-известен, но проблемен по-голям брат си по бокс и да получи собствен опит за величие.

6. Сляпата страна (2009)

Историята на Майкъл Охер, бездомно и травмирано момче, което става всеамерикански футболист и избран за драфта в първия кръг на НФЛ с помощта на грижовна жена и нейното семейство.

7. Преследване на щастието (2006)

Борещ се продавач поема попечителството над сина си, тъй като той е готов да започне променяща живота професионална кариера.

8. Хотел Руанда (2004)

Пол Русесабагина, управител на хотел, настанява над хиляда бежанци тутси по време на борбата им срещу милицията хуту в Руанда, Африка.

9. Красив ум (2001)

След като Джон Наш, брилянтен, но асоциален математик, приема тайна работа в криптографията, животът му се превръща в кошмарен.

10. Хвани ме, ако можеш (2002)

Едва навършил 21 години, Франк е опитен фалшификатор, преминал като лекар, адвокат и пилот. Агентът на ФБР Карл става обсебен от издирването на измамника, който се наслаждава само на преследването.


Още топ филми в различните жанрове

Leave a Reply

Your email address will not be published.