Военни филми 🎦

Тук сме събрали списък от най-добрите 10 военни филми на всички времена за Вас според предложенията на IMDB.com!

Приятно прекарване с избрания от Вас военен филм за Втората световна война или някоя друга:

1. Спасяването на редник Райън (1998)

След десанта в Нормандия група американски войници отиват зад вражеските линии, за да извлекат парашутист, чиито братя са убити в бой.

2. Пианистът (2002)

Полски еврейски музикант се бори да оцелее след унищожаването на варшавското гето през Втората световна война.

3. Смело сърце (1995)

Шотландският воин Уилям Уолъс повежда сънародниците си в бунт, за да освободи родината си от тиранията на английския крал Едуард I.

>

4. Крахът на Третия райх (2004)

Траудл Юнге, последният секретар на Адолф Хитлер, разказва за последните дни на нацисткия диктатор в неговия берлински бункер в края на Втората световна война.

5. Гадни копилета (2009)

В окупираната от нацистите Франция по време на Втората световна война планът за убийство на нацистки лидери от група еврейски войници на САЩ съвпада с отмъстителните планове на собственик на театър за същото.

6. Малена (2000)

Сред военния климат тийнейджър, който открива себе си, става влюбен от Малена, чувствена жена, живееща в малък, тесногръд италиански град.

7. Най-дългият годеж (2004)

Разказва за безмилостното търсене на млада жена на годеника си, който е изчезнал от окопите на Сома по време на Първата световна война.

8. Дюнкерк (2017)

Съюзнически войници от Белгия, Британската общност и империя и Франция са заобиколени от германската армия и евакуирани по време на ожесточена битка през Втората световна война.

9. Линкълн (2012)

Докато Гражданската война в САЩ продължава да бушува, американският президент се бори с продължаващата касапница на бойното поле, докато се бори с мнозина в собствения си кабинет за решението да освободи робите.

10. Писма от Иво Джима (2006)

Историята на битката при Иво Джима между Съединените щати и Имперска Япония по време на Втората световна война, разказана от гледната точка на японците, които се биеха в нея.


Още топ филми в различните жанрове

Leave a Reply

Your email address will not be published.