Промо кодове за отстъпка 🛒

Какво представлява един промо код?

Промоционалните кодове са низове от букви и/или цифри, с които онлайн магазините насърчават клиенти към покупки от техния уебсайт. Те обикновено са свързани с промоционална маркетингова стратегия. Отстъпката, свързана с промо код, може да важи за отделни продукти или цяла поръчка.

Как работи един код за отстъпка?

Отстъпката може да бъде процент или конкретна сума в левове. Промо кодовете също предоставят на клиентите безплатна доставка или опаковане на подаръци. Тази маркетингова стратегия по същество дава на клиентите още една причина да купуват вашите продукти.

Кои онлайн магазини предлагат кодове за отстъпки в България?

Банер показващ промоционални оферти

Някои от най-известните магазини и брандове, които го правят са:

Защо промоционалните кодове работят?

Когато магазин издава промо код, те стимулират клиентите си да купуват по-изгодно, което е от полза както за клиента, така и за бизнеса. Клиентите получават продуктите, които искат, на по-ниска цена, а магазинът за електронна търговия генерира приходи.

Едно от най-полезните неща за промо кодове е, че те работят добре както с нови, така и с завръщащи се клиенти. Тези стимули дори имат пряко въздействие върху цялостното преживяване при пазаруване.

„Получаването на ваучер, колкото и трудно да се вярва, е физически по-приятно от получаването на подарък“

Пол Дж. Зак, директор на Центъра за невроикономически изследвания в Университета в Клермонт

Как да ги използвам?

Когато клиент въведе кода за отстъпка по време на процеса на плащане, магазинът потвърждава, че всички условия на промоцията са изпълнени преди валидирането.

Ако един промо код предлага например 10% отстъпка при поръчка от 100 или повече лева, кодът няма да работи, ако минималният праг не е спазен. Можете също така да приспособите изискванията за изключване на определени марки или продукти.

Могат да се ползват повече от един код едновременно?

В зависимост от вашия сайт може да можете да позволите на клиентите да въвеждат множество промо кодове или да ограничите клиентите да използват само един код. Докато решаването на това колко кодове е разрешено да се използва от клиента зависи от вас, важно е да се уверите, че транзакцията все още е печеливша за вас, без значение каква комбинация от кодове за отстъпка се използва.

Какви са различните видове промо кодове?

Има три различни вида промо кодове за отстъпка, от които собствениците на магазини могат да избират.

  • Публични кодове – Всеки може да види или използва публичен промоционален код. Те са полезни за привличане на нови клиенти и насърчаване на предишни купувачи да се връщат за още.
  • Частни кодове – Магазините използват частни кодове за насочване към определена група хора. Часто предоставяните на лоялни клиенти за специални възможности за пазаруване, като купувачи за първи път, частните кодове са добър начин да привлечете нови клиенти.
  • Ограничени кодове – Кодът, който е ограничен, е насочен към един потребител и може да се използва само веднъж. Например, можете да изпратите на клиента ограничен код като извинение за забавена пратка или като благодарност за 50-тата им покупка с вашия сайт.

Понякога онлайн магазините ползват и трите вида промоции на своите сайтове. Така се предоставят на голямо разнообразие от клиенти причина да купуват.

Източник: Big commerce

Leave a Reply

Your email address will not be published.